A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Канівської міської ради

Новини

Про стан травматизму серед здобувачів освіти та працівників закладів освіти за 2023 рік

Згідно «Положення про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися із здобувачами освіти під час освітнього процесу», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України (далі – МОН) від 16.05.2019                         № 659, пункт 5 розділ ІV, в МОН проведено аналіз стану травматизму серед здобувачів освіти та працівників закладів освіти за 2023 рік.

10:25 22.04.2024

Результати вибору підручників для 7 класу НУШ

На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 26.01.2024 №1/1472-24 «Про забезпечення виконання наказу МОН від 02 жовтня 2023 року №1186» інформуємо про проведення конкурсного відбору підручників для 7 класу Нової української школи, що можуть видаватися кошти державного бюджету. Вибір проводився з метою забезпечення в 2024/2025 навчальному році учнів та педагогічних працівників новими підручниками для 7 класів НУШ з  навчальних предметів .

10:52 08.03.2024

Канівська міська територіальна громада приєдналась до загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО»

     «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» – спортивні змагання нового формату, розроблені відповідно до світового та європейського досвіду.      Метою проєкту є популяризація видів спорту серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році, залучення максимальної кількості учнів до регулярних занять фізичною культурою та спортом, створення умов для розвитку спорту серед здобувачів освіти, підтримки у ЗЗСО системи фізичного виховання.  Для участі в проєкті зареєструвалось 9 закладів освіти нашої громади.      Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. Цього року Всеукраїнські шкільні ліги заплановано провести з грудня 2023 до червня 2024 року з пʼяти видів спорту #баскетбол, #волейбол, #футзал, #спортивнеорієнтування, #черліденг.

16:20 18.01.2024

ГІМНАЗІАДА з волейболу між закладами загальної середньої освіти (ІІ етап)

     З метою популяризації здорового способу життя серед учнів закладів загальної середньої освіти, під  гаслом "РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО" 08.12.2023 та 19.12.2023 в Канівській МТГ відбулася міська ГІМНАЗІАДА з волейболу серед учнів закладів загальної середньої освіти. У спортивних змаганнях взяли участь учні: Канівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 1 імені Т.Г. Шевченка,   Канівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 4, Канівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 3, КЗ «Канівська санаторна Черкаської обласної ради»,  КЗ «Межиріцький ліцей Канівської міської ради Черкаської області».

15:16 19.12.2023

Семінар заступників директорів з виховної роботи та педагогів організаторів

     Наприкінці листопада в Канівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів Канівської ТГ на тему: «Виховання духовних цінностей здобувачів освіти у контексті національно-патріотичного виховання».       Тетяна Борсенко, заступник директора з виховної роботи, ознайомила присутніх з досвідом роботи закладу щодо реалізаціі пріорітетних задач, підходів, рішень щодо забезпечення успішного впровадження виховної системи. Родзинкою семінару був виступ учнів 11 класів, під керівництвом педагога-організатора Ірини Філенко, які показали гостям уривок з літературно-музичної композиції «Дякую тобі, захиснику».       Гості заходу також мали змогу поринути у загадковий світ лялькової вистави, яку їм продемонструвало учнівське самоврядування. Присутні були приємно вражені від побаченого та почутого.     Семінар завершився інтелектуально-патріотичною грою «Я люблю Україну», де гості мали нагоду позмагатися один з одним. Дякуємо усім учасникам за співпрацю.

14:45 24.11.2023

Міський турнір з шахів та шашок

В рамках проведення Всеукраїнського фізкультурно оздоровчого заходу серед учнів та учениць „Шкільні ігри“ та відповідно до Календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань на 2023 рік, з метою популяризації здорового способу життя посередництвом фізичної культури і спорту, в Канівській міській територіальній громаді проведено турнір з шахів та шашок між командами учнів закладів загальної середньої освіти. В турнірі взяло участь 8 команд закладів освіти.

12:13 14.11.2023

Гість з Америки у Канівській гімназії.

Гість з Америки у Канівській гімназії. Сьогодні до гімназії завітав американський  публіцист,  доктор філософії, професор та голова департаменту навчання і освіти університету Adelphie, New York, Карл  Мірра  з  науковим співробітником Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних  наук Тетяною Тарасовою.На зустрічі були присутні  діти, батьки та педагоги. Метою візиту Карла  було більше дізнатися про українську освіту   ,про світоглядні орієнтири українських підлітків  сучасної України в період війни.Успішність і громадянські ініціативи,  відповідальність і демократія, рівні права- такі теми обговорювали сьогодні.  Особливо зацікавив гостей музей братів Варав та натхненна екскурсія-презентація від Наталії Бондаренко.Карл використає матеріали музею  для свого наукового дослідження . Гостей вразило те, як  українські учні та вчителі дбають про свою культурну та історичну пам’ять. Сьогодні учні та вчителі  гімназії презентували роботу закладу, його проєктну діяльність, мали змогу поспілкуватись  англійською з носіями мови . Цінним було те, що гімназисти мали змогу через Карла  звернутися до своїх однолітків в Америці. Головні меседжі цього звернення : -Світ має знати про Україну як одну з найдревніших демократій, яка наразі має бути захищена! -Україна має самобутню національно культуру, яку потрібно знати! -Українські діти мають право жити в мирі ! -Україна  має перемогти , українцям потрібна свобода! Директор гімназії попросила Карла охарактеризувати трьома словами враження про Україну. На що він відповів: «Воля! Свобода! Перемога!» Надихаюче! Зустріч відбулася в дружній, щирій атмосфері.  Гостям подарували останнє видання гімназійної газети «Ластівка», і вони запевнили, що наша «Ластівка» буде перекладена англійською мовою і  попрямує до  Америки, де знайде свого читача.  Вразила нас історія перекладача , хлопця Маграна з Сирії , який доконало знає українську мову. Магран втікав від війни в Сирії  до українського Харкова, де й застала його  війна росії проти України, тепер він допомагає Карлу  у його волонтерській діяльності.(Магран Тата - перекладач, волонтер, засновник харківської галереї "Творче нежить") Обмінялися контактами, тож ця зустріч не остання!  Разом до Перемоги!

11:43 26.06.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень