A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Канівської міської ради

НАВЧАЛЬНИЙ РІК ТРАДИЦІЙНО ПОЧИНАЄТЬСЯ З СЕРПНЕВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ОСВІТЯН

Дата: 04.09.2023 15:35
Кількість переглядів: 67

Традиційно педагоги нашої міської територіальної громади, в рамках підготовки до навчального року,  збираються  професійними спільнотами на секційних семінарах, де аналізують результати  своєї праці за минулий навчальний рік та обговорюють питання планування  наступного  року. Завершуються заходи щодо підготовки до нового навчального року серпневою конференцією. Для освітян  участь у серпневій конференції — особливий педагогічний ритуал, зігрітий теплом останніх літніх днів і любов'ю до професії. Тож,  30 серпня ц.р., на базі Канівської школи №4 захід відбувся за участі директорів закладів загальної, дошкільної, позашкільної освіти, педагогів, представників міської влади, членів міської та обласної організації Профспілки працівників освіти і науки. Учасники конференції підводили підсумки своєї діяльності, аналізували результати, порівнювали минулорічні досягнення та успіхи,  визначали пріоритетні принципи діяльності на майбутнє.

Сьогодні освітній процес у нашій державі відбувається під звуки сирен, часто — під звуки обстрілів. Дехто взагалі втратив можливість навчатися. Війна, вимушена міграція, з одного боку, і глобалізація та євроінтеграція, з іншого, — усе це вимагає змін у підходах до освіти і науки. Усупереч перешкодам освіта має стати ключем до відновлення відчуття надії і можливостей для майбутнього, допомагаючи людям знайти своє місце в нових реаліях. Розуміючи, що освіта — це ключ до успіху кожної нації, основа прогресу та розвитку, фундамент майбутнього, педагоги нашої ТГ працюють над розбудовою нової парадигми навчання та особистісного розвитку, над створенням умов підтримки ментального здоров'я, над втіленням у життя процесів реформування освіти, яка гарантуватиме безперервність навчання впродовж життя, даватиме впевненість і стійкість у часи змін, можливість здобути нові кваліфікації та змінити професійний шлях, підвищити рівень якості життя, свободу вибору, широкі можливості для самореалізації, безпеку, сучасний простір для навчання та розвитку, високу якість освіти та її безбар'єрність.

На серпневій конференції з доповіддю виступила Надія ГОЛДА, начальник відділу освіти, яка зупинилась на підсумках роботи освітньої  галузі  Канівської міської територіальної громади у 2022-2023 навчальному році та на завданнях  щодо розвитку системи освіти в контексті сучасних вимог в умовах війни. У обговоренні  взяла участь Валентина ЯКИМЕНКО, директор гімназії, яка розповіла про особливості патріотичного виховання в гімназії  імені ІВАНА Франка. Про моделі організації освітнього простору  в закладі дошкільної освіти розповіла Марина ГАБЛІАНІ, вихователь-методист комунального закладу дошкільної освіти комбінованого типу «Дзвіночок». Вячеслав КАНІВЕЦЬ, начальник відділу надзвичайних ситуацій  та цивільного захисту населення, ознайомив присутніх з  питаннями безпеки в освітньому                   середовищі.  Виступи чергувалися з нагородженнями кращих педагогів та навчальних закладів.

Щира вдячність адміністрації та педагогічному колективу Канівської школи №4 (директор Ірина ВЕРБА) за безпечні та комфортні умови проведення серпневої конференції і секційних засідань професійних спільнот.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень