Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за ЄЗС ДК 021: 2015
|
Послуги з організації харчування учнів та вихованців закладів загальної середньої освіти (аутсорсинг) (55321000-6-Послуги з готування їжі) код згідно ДК 021:2015 Єдиний закупівельний словник 55320000-9- Послуги з організації харчування
|
Вид та ідентифікатор закупівлі:
|
Відкриті торги з особливостями UA-2022-12-20-019772-a
|
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
|
технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері послуг з організації дитячого харчування:
- Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері забезпечення дитячим харчуванням у відповідність з вимогами законодавства Європейського Союзу» №1822-IX від 21.10.2021р.;
- Постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»
- Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020р. №2205
- Методичний посібник «Організація харчування у дошкільних навчальних закладах», 2014 р.;
- «Харчування дітей» М. І. Снігур, 1988р.;
- «Організація харчування дітей в НВ і оздоровчих закладах» Л. О. Мостова, 1979р.,
- Наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.2006 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», в тому числі щодо заборони м'яса та яєць водоплаваючої птиці, субпродуктів, що містять синтетичні барвники.
- Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 20.02.2013 № 144 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил».
- Наказ Міністерства освіти і науки № 1205 від 06.12.2010 р. із змінами «Про затвердження Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти».
- Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР.
- Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 № 280 щодо медичних оглядів.
- Наказ МОЗУ від 03.09.2017 №1073 «Про затвердження Норм фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії»
- Наказ МОЗУ і МОНУ від 17.04.2006 №298/227
- Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах Є. Клопотенко, 2020.
- Збірник рецептур страв для харчування школярів, під редакцією Н.М.Філіпчука, 1987.
- Постанова КМУ «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість» від 02.02.2011р. №116.
|
Обґрунтування розміру бюджетного призначення:
|
4475572,00 грн. без ПДВ.
Розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до проекту кошторису на 2023 рік, з урахуванням рішення виконавчого комітету Канівської міської ради від 07.12.2022 року №342
|
Очікувана вартість предмета закупівлі:
|
4475572,00 грн. без ПДВ.
Очікувана вартість предмета закупівлі визначена на підставі моніторингу цін.
|
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
|
Очікуваний обсяг закупівлі на 2023 рік – 1 послуга (орієнтовано 98554 дітоднів):
№ з/п
|
Вікова категорія дітей
|
Обсяг надання послуг по віковій категорії, діто-днів
|
1
|
Послуги з організації шкільного харчування для учнів 1-4 класів, підчас навчального року 1 раз на день
|
71858
|
2
|
Послуги з організації шкільного харчування для учнів 5-9 класів, підчас навчального року 1 раз на день
|
19950
|
3
|
Послуги з організації шкільного харчування для учнів 10-11 класів, підчас навчального року 1 раз на день
|
3895
|
4
|
Послуги з організації шкільного харчування для дітей садової групи 3 рази на день
|
2851
|
Загальна вартість предмета закупівлі на 2023 рік – 4475572,00 грн. без ПДВ
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснювалося з проведенням моніторингу цін, шляхом пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро», тощо.
|