A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Канівської міської ради

Навчаються педагоги

Дата: 18.01.2023 13:22
Кількість переглядів: 66

         11 січня 2023 року  на базі Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 відбулося засідання професійної спільноти вчителів початкових класів. У заході взяли участь педагоги, що працюють з учнями 2 класів. Програма заходу включала теоретичний та практичний блоки з теми: «Медіаграмотність – навичка ХХІ століття». «Людство тоне в океані інформації, є об’єктом впливу й маніпуляцій», говорила Ольга Білоусенко.

Педагоги проаналізувати нормативно-правові документи щодо навчання  школярів медіаграмотності та критичного мислення і як  випливати з моря фейків і дезінформації.  Про "Медіаграмотність дітей, як навичку 21 століття», продемонструвавши відео презентацію, розповіла Тетяна Цабенко, вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ступенів №3.

 Практичні вправи для формування медіаграмотності у дітей, методи, прийоми, систему вправ і практичних завдань, щоб навчати підростаюче покоління розуміти медіаінформацію, мати уявлення про її механізми і наслідки її впливу на глядачів, читачів і слухачів, формувати вміння шукати та перевіряти інформацію, створювати  медіа тексти провела з колегами та запропонувала Тамара Орищенко, вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 .

 Тетяна Цабенко, вчитель початкових класів ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 продемонструвала колегам свої відео уроки з даної теми.

Консультант ЦПРПП Валентина Осауленко разом з педагогами освітніх закладів опрацювала  Методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 13.07.2021 № 813, та інструктивно - методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році. Додаток 2
до листа Міністерства освіти і науки України
від 19.08.2022 р. №1/9530-22
. Зокрема, зупинилися на оформленні класного журналу.

Навчання відбулося у дружній, позитивній атмосфері. Щиро дякую педагогам ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 за чудову презентацію власного досвіду, креативність, нові ідеї. Усім мирних і щедрих свят!

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень