A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Канівської міської ради

Пам’ятаємо подвиг тих, хто зберіг життя мільйонам!

Дата: 26.04.2021 11:25
Кількість переглядів: 97

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС внаслідок техногенної катастрофи було зруйновано реактор 4 енергоблоку. Радіоактивні речовини, що потрапили в повітря, розсіялися не тільки над Україною, а й багатьма країнами Європи.

Із перших днів ліквідатори самовіддано взялися долати цю катастрофу, не замислюючись над загрозою власному життю. Назавжди втрачене здоров’я, загублені життя – ось ціна, якою вдалося ліквідувати пожежу на станції. 30-кілометрова територія навколо ЧАЕС стала пусткою.

Наслідки Чорнобильської катастрофи ще багато десятиліть нагадуватимуть про небезпеку проведення некотрольованих технічних випробувань та необхідність запобіжних заходів під час освоєння мирного атому.

З метою збереження пам'яті та вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, незважаючи на карантині обмеження в освітніх закладах Канівської міської громади організовано та проведено ряд заходів, приурочених 35-роковинам Чорнобильської трагедії.

Проведено конкурс малюнків на тему «Чорнобиль… Трагедія… Пам'ять…», роботи розміщені на шкільних сторінках фейсбуку. 15 найкращих робіт відправлено на обласну виставку дитячих робіт.

У конкурсі творів на тему «Чорнобиль… Трагедія… Пам'ять…» перемогу здобула учениця 7 класу Канівської гімназії ім. І. Франка Петриченко Євгенія Романівна (вчитель української мови та літератури Бондаренко Наталія Леонідівна).

Окрім того в школах проведено:

  • уроки мужності та уроки пам’яті (для учнів старших класів в онлайн режимі), присвячені висвітленню трагедії на Чорнобильській АЕС;
  • круглі столи, бесіди з історії аварії на Чорнобильській АЕС;
  • перегляд документальних та кінофільмів фільмів про трагедію 1986-го року;
  • тематичні виставки художньої та історичної літератури, експозиції архівних фото і художніх матеріалів, що ілюструють події Чорнобильської трагедії;
  • екологічний відео челендж «Змінюватися, щоб жити», в якому педагоги та школярі об’єднуються навколо єдиної мети - зробити світ кращим;
  • Плоггінг під гаслом «За чисте довкілля та чисте сумління»;
  • «Зелену толоку» під час якої посаджено кущі, дерева, квіти, та інші заходи.

Хотілося б зазначити, що ця подія не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень