A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Канівської міської ради

Гість з Америки у Канівській гімназії.

Дата: 26.06.2023 11:43
Кількість переглядів: 47

Гість з Америки у Канівській гімназії.
Сьогодні до гімназії завітав американський  публіцист,  доктор філософії, професор та голова департаменту навчання і освіти університету Adelphie, New York, Карл  Мірра  з  науковим співробітником Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних  наук Тетяною Тарасовою.На зустрічі були присутні  діти, батьки та педагоги. Метою візиту Карла  було більше дізнатися про українську освіту   ,про світоглядні орієнтири українських підлітків  сучасної України в період війни.Успішність і громадянські ініціативи,  відповідальність і демократія, рівні права- такі теми обговорювали сьогодні.
 Особливо зацікавив гостей музей братів Варав та натхненна екскурсія-презентація від Наталії Бондаренко.Карл використає матеріали музею  для свого наукового дослідження . Гостей вразило те, як  українські учні та вчителі дбають про свою культурну та історичну пам’ять. Сьогодні учні та вчителі  гімназії презентували роботу закладу, його проєктну діяльність, мали змогу поспілкуватись  англійською з носіями мови . Цінним було те, що гімназисти мали змогу через Карла  звернутися до своїх однолітків в Америці. Головні меседжі цього звернення :
-Світ має знати про Україну як одну з найдревніших демократій, яка наразі має бути захищена!
-Україна має самобутню національно культуру, яку потрібно знати!
-Українські діти мають право жити в мирі !
-Україна  має перемогти , українцям потрібна свобода!
Директор гімназії попросила Карла охарактеризувати трьома словами враження про Україну. На що він відповів: «Воля! Свобода! Перемога!» Надихаюче!
Зустріч відбулася в дружній, щирій атмосфері.  Гостям подарували останнє видання гімназійної газети «Ластівка», і вони запевнили, що наша «Ластівка» буде перекладена англійською мовою і  попрямує до  Америки, де знайде свого читача. 
Вразила нас історія перекладача , хлопця Маграна з Сирії , який доконало знає українську мову. Магран втікав від війни в Сирії  до українського Харкова, де й застала його  війна росії проти України, тепер він допомагає Карлу  у його волонтерській діяльності.(Магран Тата - перекладач, волонтер, засновник харківської галереї "Творче нежить")
Обмінялися контактами, тож ця зустріч не остання!  Разом до Перемоги!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень