A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Канівської міської ради

Канівська гімназія імені Івана Франка радо зустріла учасників постійно діючого семінару директорів закладів загальної середньої освіти Канівської ТГ

Дата: 03.05.2023 15:11
Кількість переглядів: 63

Нещодавно на базі Канівської гімназії імені Івана Франка відбулося планове засідання постійно діючого семінару директорів закладів загальної середньої освіти Канівської ТГ. Тематика засідання стосувалась актуальних питань сьогодення. Учасники семінару опрацювали тему: «Безпечна освіта в умовах війни: нові виміри. Проекти для майбутнього». Директор гімназії Валентина Якименко, зустрічаючи гостей семінару, наголосила: «Відчуття безпеки в період війни може дати школа, в якій учні, учителі та батьки відчувають довіру, турботу та відповідальність у взаєминах, школа, в якій живе віра в Перемогу». В ході семінару директор гімназії ознайомила присутніх з внутрішньою системою забезпечення якості освіти свого закладу освіти, проєктно-модульним плануванням роботи та представила  відеофільм-презентацію проекту «Ми - патріоти України». З дослідно-експериментальною роботою,  яку гімназія проводить спільно з Національною академією педагогічних наук з теми «Формування життєвої успішності учнів старших класів в умовах війни та поствоєнної реальності»,  присутніх ознайомила заступник директора з навчально-виховної роботи Ольга Ліворук. Учасники семінару ознайомилися з діяльністю науково-дослідницького центру  гімназії, який забезпечує функціонування  єдиного на всю Україну музею братів Варав.

В рамках практичного блоку заходу заступник директора Юлія Якубова ознайомила присутніх з програмою «Школа вільна від насильства», що розкриває діяльність закладу у Всеукраїнському проєкті «Розвиток систем попередження та реагування на насильство в закладах освіти і підвищення стійкості підлітків». Цей проєкт упроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та ГО «ЛаСтрадаУкраїна» в напрямку «Впровадження відновного підходу в освітній процес закладу  освіти». Учасники семінару взяли участь у мінітренінгу  «Вирішення конфліктів мирним шляхом».

Директор гімназії  презентувала проєкт «Захисник України» - переможця  конкурсу мінігрантів  швидкого реагування на виклики війни «Час діяти, Україно!» від БФ «МХП –громаді»азерний тир та комплекс тренажерів для надання домедичної допомоги постраждалим від воєнних дій та надзвичайних ситуацій)  та поділилася лайфхаками щодо написання виграшних грантових проєктів. Присутні змогли спробувати себе в якості влучного стрільця. Медсестра гімназії  Олена Кобзар провела тренінг з надання першої домедичної допомоги.

Підведення підсумків відбулося з використанням технік зворотного зв’язку «Бутерброд» та «Дві зірки й побажання».

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень