A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Канівської міської ради

Осінні заходи дошкілля

Дата: 09.12.2019 15:22
Кількість переглядів: 78

Восени проведені методичні об’єднання педагогічних працівників, на яких педагоги ділилися власним досвідом роботи з колегами міста, показували презентації творчих доробок дошкільних закладів міста щодо реалізації завдань дошкільної освіти, розкриття ефективних форм та методів освітньої роботи з дітьми дошкільного віку.

21 листопада в ЗДО «Теремок» відбулося методичне об'єднання вихователів ІІ молодших груп міста на тему: «Розвиток соціально-фінансової грамотності дітей за програмою «Афлатот» (керівник Тамара Харченко).Учасники переглянулизаняття (педагог Світлана Хурса)«Історія про те, як Афлатунчик витратив свої гроші» з метою полегшення процесу соціалізації дітей та формування первинного економічного досвіду.Позитивний настрій дітей, професіоналізм та досвід роботи педагога дозволили провести захід на високому рівні. Педагоги закладу поділилися досвідом по впровадженню Нідерландської програми соціальної та фінансової освіти дітей дошкільного віку «Афлатот», розробленою програмою та комплексом занять для дітей молодшої групи «Перший крок до мільйона», для дітей старшої групи «Соціально-фінансова грамотність».Засідання методичного об′єднання пройшло результативно, було досягнуто поставлених перед учасниками цілей.

Сьогодні головне завдання педагога полягає в тому, щоб створити умови для самостійного розвитку дитини, прояву її особистісного потенціалу, уміння застосовувати набуті знання в суспільстві, що значно важливіше, ніж повідомлення з боку дорослих. Саме «Інноваційні технології у формуванні життєвої компетентності старших дошкільників» презентували 26 листопада у вигляді квесту вихователі старшої групи «Колобок» під час міського методичного об’єднання вихователів груп старшого віку.Квест- це завжди щось нове і цікаве,який поєднує ігрову і навчальну діяльність. Ідея квесту - це пригодницька гра, що вимагає від учасників розвязання інтелектуальних завдань та передбачає  активність кожного гравця. Команди дітей старшої групи «Колобок» ЗДО «Садко» виконували різні завдання, об’єднані спільним сюжетом – пошук білченяти. Дошкільнята використовували свої знання, інтелект, кмітливість в подоланні маршруту за певний час. Закріпили набуті знання, проявили фізичні  здібності, уяву, увагу, організованість та відшукалидитинча білочки. Присутні гості щиро вболівали за долю білченяти і дуже зраділи разом з дітьми, що воно знайшлося.Учасники методичного об’єднання взяли активну участь в обговоренні теми, а також охоче поділились власним досвідом щодо інноваційних технологій у формуванні життєвої компетентності старших вихованців.В ході методоб’єднання було ухвалено рішення продовжувати використовувати квест- ігри як форму організаціі освітньої діяльності дітей та застосовувати для набуття, узагальнення компетенцій з різних розділів програми.

 

28 листопада на базі ЗДО «Дзвіночок» пройшло засідання методичного об’єднання вихователів середніх груп на тему «Нетрадиційні методи оздоровлення та фізичного виховання дітей».Головна мета дошкільного закладу — збереження і зміцнення здоров`я кожної дитини. Тому, весь колектив постійно працює над питанням дотримання вимог охорони дитинства, техніки безпеки та санітарно-гігієнічних норм.Засідання супроводжувалося практичною демонстрацією гри-подорожі з нетрадиційними методами оздоровлення, мовленнєвого та пізнавального розвитку дітей «У пошуках піратських скарбів» з використанням нетрадиційного обладнання, провела інструктор з фізичної культури Пашкова Наталія та вихователь СабадашТетяна.Присутні високо оцінили роботу педагогів та колективу.

 

Методист з дошкільного виховання відділу освіти Сапсай В.В.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень