A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Канівської міської ради

ПЕРШИЙ (ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ) ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА») ПРОВЕДЕНО!

Дата: 11.05.2021 13:04
Кількість переглядів: 235

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра „Сокіл”  („Джура”) організовується щороку  і проходить з метою виховання свідомого, патріотично налаштованого молодого покоління, яке пройшло гарт і отримало розуміння військової справи в юнацькому віці.

В Канівській територіальній громаді цьогорічний етап Гри серед роїв, учасників середньої вікової групи, в зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією, проходив в два тури з 26 квітня по 07 травня.

Учасниками Гри в Першому турі стали чотири рої (32 учасники), учні загальноосвітніх закладів Канівської територіальної громади: рій «Кулак» (школа № 3) рій «Грім литаврів» (школа № 1), рій «Нащадки козаків» (Хмільнянський ліцей) та рій «Росичі» (Межирічцький ліцей).

Перший тур відбувся в онлайн-форматі  і містив чотири види змагань.  Учасники надсилали в головну суддівську колегію відеоролики  з виконаними завданнями відповідно до умов конкурсів.  Конкурс строю та пісні «Впоряд» проходив у вигляді демонстрації навичок зі стройової підготовки.  Основною умовою конкурсу «Рятівник» було надання домедичної допомоги пораненому під час обстрілу, в зоні укриття та транспортування пораненого в зону повної безпеки. В конкурсі «Ватра «Слава Героям», учасники представляли театралізоване дійство, яке за змістом відповідало темам Української революції 1917 - 1921 років, українського козацтва, сучасної історії України, в тому числі Революція Гідності, захисту від агресії РФ в Криму та на Сході України. Інтелектуальна гра-вікторина «Відун» - Інтелектуальні змагання з історії України – пройшла дистанційно у формі тестування за допомогою онлайн-платформи Classtime.

У другому  (очному) турі Гри в наполегливій, напруженій  та завзятій боротьбі змагалися рої-переможці першого туру:  «Грім литаврів» (школа № 1), «Нащадки козаків» (Хмільна) та рій «Росичі» (Межиріч). Всі рої продемонстрували відмінну підготовку і бажання до перемоги.

На «Туристсько-спортивній смузі перешкод», яка включала етапи «Вертикальний маятник», «Горизонтальний маятник», «Паралельні перила», «Вертикальна павутина», «Козацька переправа»,  «Переправа «метелик», умовні переправи по заболоченій місцевості «Купини» та «Жердини», рух по пластунськи «Підлаз», всі учасники демонстрували злагоджену командну роботу та відмінну фізичну підготовку.

У конкурсі «Стрільба з пневматичної гвинтівки» вони показали свої вміння у  стрільбі по мішені № 8 з дистанції 10 метрів в положенні  лежачи з упору.

Під час проходження дистанції «Пластун» учасники  роїв орієнтувалися на місцевості, знаходили контрольні точки  за допомогою карти місцевості,  знаходили «схованки» за азимутом за допомогою компаса; виконували завдання на кожній контрольній точці: розв’язували логічні задачі, виконували фізичні вправи, демонстрували окремі навички з виживання тощо.

За перемогу в кожному виді змагань першого та другого турів всі рої нагороджені грамотами Канівського міського центру туризму.

Грамотами відділу освіти  виконавчого комітету Канівської міської ради нагороджені переможці Гри:    

І місце –  рій «Росичі» Комунального закладу «Межиріцький ліцей Канівської міської ради Черкаської області»;

ІІ місцерій «Грім литаврів» Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені Т.Г.Шевченка Канівської міської ради Черкаської області;

ІІІ місце – рій «Нащадки козаків» Комунального закладу «Хмільнянський ліцей Канівської міської ради Черкаської області».

Рій «Росичі» представлятиме Канівську територіальну громаду на другому (обласному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл(«Джура»). То ж бажаємо дітям і керівникам успіху!

За організацію та проведення територіального етапу Гри щира подяка колективу Комунального закладу «Канівський міський центр туризму Канівської міської ради Черкаської області», справжнім професіоналам своєї справи у вихованні гідного громадянина-патріота України.

 

Наталія ВНУКОВА,

головний спеціаліст відділу освіти

 виконавчого комітету Канівської міської ради

Фото – Юлія ПОНОМАРЕНКО https://osv.org.ua/rada/04591647/album/915/

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень