A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого комітету Канівської міської ради

LEGO-технологія — чарівні цеглинки успіху.

Дата: 26.11.2019 08:30
Кількість переглядів: 144

20 листопада 2019 року на базі КЗ «Канівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ступенів Черкаської обласної ради» відбулося засідання методичного об’єднання вчителів 1 та 2 класів  (керівники м/о  Пилипенко Г.Д. і Підгайна І.В.). Тема засідання методичного об’єднання 1 класів «Використання LEGO в освітньому середовищі початкових класів». А вчителі 2 класів опановували інтерактивну технологію «Шість капелюхів Е. де Боно »

Майстер-клас «LEGO–технологія – чарівні цеглинки успіху» провели класоводи Пилипенко Галина Дмитрівна та Несвіцька Валентина Іванівна.    Вчителям 1-го класу НУШ  педагоги запропонували зануритись і на власному досвіді відчути силу гри.
Заняття розпочалось зі спільного кола однодумців. А потім – безліч цікавих креативних вправ та ігрових завдань, які допоможуть малюкам легко засвоїти складне, розвинути пам’ять та увагу, творчі здібності та розумовий потенціал
.

 

      Критичне мислення було основною темою засідання міського методичного об’єнання вчителів других класів. Своїм досвідом ділились вчителі Донець Юлія Іванівна та Білоус Любов Борисівна.
Засновник методу – британський психолог, доктор медичних наук Едвард де Боно.
В основі – ідея паралельного мислення: конструктивного мислення, при якому різні точки зору і підходи не стикаються, а співіснують.
      Метод шести капелюхів – це простий і практичний спосіб розділення процесу мислення на шість різних режимів, кожен з яких представлений метафоричним капелюхом певного кольору. В різних режимах працювали і вчителі міста, приміряючи на себе різні капелюхи.

Цікавим і логічним продовженням зустрічі був воркшоп « Кольорова техніка «5 стільців» в особистому зростанні і розвитку педагога», який проводила шкільний психолог Баштова Алла Василівна. Педагоги отримали нові знання та задоволення.

 

Методист ІМЦ Осауленко В.М.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень